Domov / Dr. Nona / Káva Zlaté Zrnko 200g – Guatemala – “ROZMANITÁ”

Káva Zlaté Zrnko 200g – Guatemala – “ROZMANITÁ”

9,49  s DPH

Káva Zlaté Zrnko – Guatemala robí naplňujúci pocit v ústach so strednou ovocnosťou a s náznakmi divokých červených bobúľ, zrelých marhúľ a čerešní. Vycibrená dochuť má vôňu kakaa, karamelu a sušených jabĺk.

Popis

Káva Zlaté Zrnko – Guatemala robí naplňujúci pocit v ústach so strednou ovocnosťou a s náznakmi divokých červených bobúľ, zrelých marhúľ a čerešní. Vycibrená dochuť má vôňu kakaa, karamelu a sušených jabĺk.

Ocenenia: Víťaz bronzovej medaily v potravinovej súťaži International Taste Awards (IT) 2020 v kategórii espresso. Víťaz 2 hviezd v potravinovej súťaži Great Taste Awards (UK) 2020 v kategórii espresso.

Pôvod: Guatemala je káva s pôvodom, pochádza z oblasti sopečného jazera Atitlan. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade.

Bodové hodnotenie: 86,5 bodov SCA

Spracovanie: mokrou metódou

Praženie: stupeň 3 (1 – svetlé, 2 svetlé/stredné, 3 – stredné, 4 – stredné, 5 – stredné/tmavé, 6 – tmavé), krivka praženia na espresso

Použitie: espresso, moka

Mletie: hrubé / mäkké zrno

Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Guatemala – zamilovali sme si ju pre jej zvláštnosť – pri kvalitnej príprave sa chute výborne zvýraznia a ovocná chuť každého dúška kávy sa postupne zmení na karamel a následne prejde do horkastej čokolády.

Balíčky spoznaj: kávu Guatemala nájdete aj v balíčkoch kávy: Spoznaj 5 káv na sladké espresso 1000g (Emília, Brazília, Cézar, Mária, Guatemala)Spoznaj 5 káv na pestré espresso 1000g (Kleopatra, Júlia, Rwanda, Kolumbia, Guatemala)

Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Guatemala si vyžaduje stredne hrubé mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 5-6, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania.  V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.

Chuťový profil:

Ovocnosť: ●○○

Sladkosť: ●●○

Horkosť: ●●○

Aróma: ●●○

Intenzita: ●●○

Dochuť: ●●○

Kofeín: ●●○

Zdielať